#5 ~ Mielőtt megismertelek

by - augusztus 27, 2017

Képtalálat a következőre: „me before you”


Mivel tegnap egyedül voltam, ezért gondoltam, ha már a moziba nem jutottam el megnézem a Mielőtt megismertelek c. filmet

Erről hoztam most a véleményemet, bár aki ismer szerintem teljes mértékig tudni fogja, hogy mit is gondolok.
Elsőként lássuk is a történet tartalmát 
A szerelem gyakran ott talál rank, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.
Louisa "Lou" Clark (Clarke) egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.
Bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük - és a szívük - nem várt módon változik meg. 

 Kezdjük az elején, Emilia Clarke-ot csak hírből ismerem, azt gondoltam, hogy a szerepe vagyis az ő alakítása egyáltalán nem fog tetszeni, de az elejétől kezdve annyira megnyerő volt, hogy talán az egyik kedvencem volt a filmből. Amikor betoppan a lány Will életébe, már akkor érezhető kettejük között valami, igaz a férfi egyáltalán nem akarja elfogadni a lány segítségét. Louisa mindent elkövet, hogy munkáját elvégezze és tökéletesen segítségére legyen Willnek, aki két évvel ezelőtt egy balesetben bénult le, nyaktól lefelé nem tudja mozgatni a testét és az életet sem akarja többé már. Lou vidám jelensége azonban látszólag megváltoztatja Will gondolkodásmódját és az életről alkotott véleményét. Willt azonban még az is hátráltatja, hogy megtudja szerelme és barátja összejöttek, majd később összeházasodnak. Will napról napra jobban megkedveli a lányt, Lou pedig talpraesettségével és rámenősségével mindenre rá tudja venni a férfit. Elviszi a lovira, együtt elmennek az esküvőre, koncertre, időközben pedig mélyebb érzelmek is kialakulnak közöttük. Willt a széltől is óvni kell, hiszen többször volt már tüdőgyulladása, fogékony a fertőzésekre.
Will szülei és tornásza Nathan minden ötletet támogatnak, amit Louisa kitalál a férfinak, abban reménykedve lemond arról a gondolatáról, miszerint Svájcban véget vet az életének. Louisa ennek érdekében képes elutazni vele, hogy Will jól érezze magát, még szerelmével Patrickkel is szakít miatta, s látszólag a nyaraláson úgy tűnik Will is meggondolja magát. Louisa boldog, búvárkodik, gyönyörű napokat tölt el Williammel, miközben ő nem szeretné megváltoztatni a döntését.
A film végét most inkább nem írnám le, aki kíváncsi rá nézze meg, én kb 5 -10 percig sírtam miatta. Eléggé megérintett a sztori, ahhoz képest, hogy már ismertem.

Louisa Clark - Szellemes, vicces, szókimondó, ügyetlen. Kellemes jelensége volt a filmnek, szerintem hozzátett Emilia Clarke színészi teljesítménye is ehhez. Nagyon megkedveltem .

Will Traynor  - első körben egy fura alak, aki teljesen belebetegedett a betegségébe. Ahogy Louval alakul a kapcsolatuk, csalódás éri az embert, hiszen egy igazán kedvelhető emberről van szó. Megsirattam :(

Nathan - a segítő, aki mindig ott van, nagyon jó karaktere a filmnek

Steven és Camilla Traynor  - Will szülei, akik mindentől óvták fiúkat, persze a legjobbat akarták neki. Szimpatikus szülők, akik mindent megtettek volna érte.

Patrick - (Matthew Lewis a HP - Nevillje) ebben a filmben kifejezetten idegesítő volt az állandó sportolási mániájával, minden esetre gondolom kellett valaki nehezítő körülménynek a filmbe.

Ami még tetszett a filmben azok a zenék. Ed Sheeran dalai színesebbé tették a filmet.

Kedvenc jelenetek: első etetésnél, amikor Will ölébe csepegtette az ételt és hajszárítózta
                                esküvőn nyújtott alakításuk
                                nyaralásNézzétek meg!

Ki látta már? Hogy tetszett?

You May Also Like

2 megjegyzés