#31 ~ Vígszínház - A Pál utcai fiúk

by - október 24, 2017

(fotó:google.com)

Sziasztok!

Hogy telt a hosszú hétvége? Ki pihentétek magatokat? :) 
Képzeljétek mi egy kedves barátnőmékkel tegnap elmentünk színházba. Igazából ez az ő ötlete volt még pár hónappal ezelőtt, de komolyan mondom nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Szerintem azóta is feldolgozás alatt van a történet, mert számomra lehengerlő volt az előadás. 

Na de miről is beszélek? -  Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk -Musical

Kezdjük is a történettel, aki esetleg nem ismerné. Bár azért szerintem ilyen kevés van. :) 

"A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap. "

A történetet remekül követi a musical, miközben szenzációs dalokat hallhatunk a szereplőktől, amely Geszti Péter és Dés László munkája. A musicalt Marton László rendezte. 

A musicalről. A Vígszínház karzatán ültünk, ahol tavaly a Caramel koncerten is, picit magasabban, ennek először nem örültem, de elvégre remekül láttunk mindent. A színpadi díszleteket remekül használó előadók, iszonyú izgalmasan adták elő a történetet. Feszültséget okozott, izgalmat, majd meghatódtunk a végén. 
A dalok abszolút passzoltak a jelenethez, némelyik iszonyú megható volt. A csata, illetve a verekedős jeleneteket tánccal oldották meg, de ettől is izgalmas volt az előadás érződött a két banda közötti feszültség. 
Boka karakterét megformáló Wunderlich József továbbá Nemecsek - Vecsei H. Miklós és Áts  Ferit alakító Józan László (aki a Barátok közt Tóbiása) volt szerintem a musical legjobbjai. Mindhárman szenzációsan játszották a karakterüket, Boka és Nemecsek kapcsolatán pedig szem nem maradt szárazon, míg a végén sem, amikor Nemecsek meghal. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenki elővette a zsebkendőjét. A dalok amik pedig egyes jelenetekhez íródtak, ugyanígy meghatóra sikeredett Nemecsek és Boka esetében, a legutolsó jelenetnél. 
De nem mehetünk el amellett sem, hogy a többiek is mennyire jók voltak, a Pál utcaiak együtt pedig még jobbak. A jelenetek azért nem csak meghatóak voltak, de viccesek is. Számos alkalommal nevettünk, a fiúk lazák voltak, továbbá a tanórai illetve a gittegyletes jelenetek viccesek voltak. 

Jó, hogy elmentünk erre az előadásra, szerintem egyáltalán nem bánta meg egyikünk sem. Nagyon tetszett. Olyan hamar elröppent az a három óra, igaz, hogy 15 perc szünet volt, de elképesztően hamar elment az a pár óra. 
Aminek még nagyon örültem, hogy épp a 100.előadásra sikerült elmennünk, amikor a színészek egy szép tortát is kaptak ennek örömére, a színpadon ott állt mindenki, csatlakozott hozzájuk Geszti Péter, Dés László és Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója is, akik együtt ünnepelték a fiúkkal ezt a kerek számot. Ami még elképesztő volt, az a vastaps, amit kaptak. Felállva tapsolt mindenki, lehengerlő volt. Aki teheti nézze meg, nem fog csalódni biztos vagyok benne. Pedig higgyétek el, A Pál utcai fiúk nem a kedvenc olvasmányom, valahogy sosem voltam oda érte, most azonban elragadott ez az előadás. 

Nézzétek csak: A musical dalai egyébként fenn vannak youtube-on aki szeretné hallgassa meg bátran :) 

Aki látta már a musicalt, mi a véleményetek a musicalről? 

You May Also Like

0 megjegyzés