#34 ~ Mennyire ismerem önmagam? - A Proust teszt

by - október 29, 2017
Sziasztok!

A mai napra érkeztem még egy bejegyzéssel, amely ismét első kézből Thea oldaláról való, másodsorban olvastam már Amynél is, de eredetileg Jasmine osztotta meg ezt a tesztet az olvasókkal. A tesztben olyan kérdésekre lehet választ adni, ami aztán megismertet az olvasóval, de szerintem én is átgondoltam most néhány érzésemet, véleményemet, ahogy a kérdésekre válaszoltam. 

Mivel Thea bejegyzése mélységesen meghatott, gondoltam neki állok és én is válaszolgatok a kérdésekre. 1. Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

Az, hogy az élet minden területén rendben mennek a dolgok. Béke van és nyugodtság. Értem itt a családot, a barátokat, munkahelyet, továbbá, hogy  minden a legnagyobb rendben zajlik, hogy nem kell aggódni semmi és senki miatt. Amikor nem történik semmi, mégis teljes a lelki béke.

2. Mi a legnagyobb félelmed?

A családom elvesztése. Rettegek és minden nap hálát, adok, hogy bármikor fel tudom hívni a családtagjaimat.

3. Mi az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban?

Elég hamar robbanok, ezáltal felemelem a hangom, aminek az a hatása, hogy nem úgy szólok az aktuális félhez, ahogy kellene. Továbbá, azt, hogy ha valamit elképzelek, abból nem mindig engedek, még ha kellene is.

4. Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz másokban?

Ármánykodás, hazugság, mások kihasználása, hogy az illető előbbre jusson. Szomorú, hogy néha emberek mit meg nem tesznek azért, hogy nekik jobb legyen, még ha az is az ár, hogy átgázoljanak másokon. Továbbá amit még elítélek, ha valaki ártatlanokat bánt, agresszív akár szóban akár tettben.

5. Melyik élő embert csodálod leginkább?

Nehéz kérdés, mert több is van, de akkor kiemelek egyet akit most egy picivel még inkább.  Mamámat, aki annyi szomorú történés, esemény miatt még mindig közöttünk van, az egészsége is szerencsére egészen jó. Egy segítőkész, jószándékú ember, saját magát mindig háttérbe helyezte, hogy a családjának megadjon mindent. Rengeteget tanulhat tőle az ember és tanultam én is.

6. Mi a legnagyobb extravagancia az életedben?

Szerintem a beszéd. Imádok és rettentő jól tudok érvelni, a saját véleményemet iszonyú jól előadni. Szeretek szócsatákat vívni, néha magam is meglepődök miket beszélek, többen mondták már, hogy imádják a dumámat, úgyhogy én most leginkább ezt mondanám.

7. Milyen a lelkiállapotod most?

Most, hogy egy átlagos vasárnap, nyugodt és örülök, hogy játszhatok és nem kell semmivel törődnöm.

8. Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

Hú nem is tudom. Lehet akár a szépség, szépítkezés, divatosság mondjuk. 

9. Mikor fordul elő, hogy hazudsz?

 Nem igazán szoktam hazudni, max inkább csak füllenteni, de én nem is tudnám magamban eltitkolni a dolgokat, szóval nem igazán szoktam hazudni.

10. Mi az, amit a legkevésbé szeretsz a külsődben?

Alkat.  Igazából a genetikámból adódóan sosem voltam egy vézna lányka, de ez számomra tini korom óta eléggé zavar, volt, hogy meg voltam elégedve magammal, aztán ismét feljött pár kg, azóta próbálkozom elfogadni magam úgy ahogy van, néha azonban képtelen vagyok. Ez inkább hangulatfüggő.

11. Melyik élő embert tartod a legkevesebbre?

Hm, nem nagyon tudok senkit megemlíteni, talán azt, aki képes bárkit meggyilkolni. Na őket tartom a legkevesebbre.

12. Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy férfiban?

Ha egyet kellene mondani az őszinteség.  Egy férfi legyen őszinte, ha már valószínűleg ő is elvárja tőlünk.
Ha még kell mondani párat, akkor: partnerség, humorérzék,  ne féljen megmutatni, kifejezni az érzéseit

13. Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy nőben?

Talán ugyanaz, őszinteség elengedhetetlen.  Határozottság,   ilyesmi.

14. Melyik az a szó vagy kifejezés, amelyet túl gyakran használsz?

Egyértelműen a bakker és a hallod ... nem tudom miért így alakult, de ezek elég gyakran változnak. 

15. Mi vagy ki életed legnagyobb szerelme? 

 Erre egyértelműen a férjem a válasz. Ilyen szerelem és ilyen kapcsolat még sosem volt az életemben. Szerintem az, hogy az első perctől kezdve úgy voltunk, mintha mindig is ismertük volna egymást, ez pedig sokat elmond.


16. Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?


Az első amit sosem felejtek, amikor édesapám megvette életem első iskolatáskáját. Emlékszem, jött értem az óvodába és  mutatta mit hozott.  Büszke voltam, először is azért, mert ő jött értem, másodszor pedig amit hozott. Tényleg akkor nagyon boldog voltam. 
 Amikor összejöttem és amikor  összeköltöztem a párommal. Azok a napok annyira jók voltak.

17. Ha választhatnál, melyik emberi képességet, tehetséget birtokolnád legszívesebben?

 Rajzolás. Most sem rajzolok csúnyán, de szívesen birtokolnám és persze kamatoztatnám. Továbbá jó lenne ha kicsit hamarabb leperegnének rólam a dolgok, nem aggódnék tényleg olyan dolgokon, amik lehet nem is rám vonatkoznak, vagy ha rám is nem kellene foglalkozni vele. 

18. Ha egyetlen dolgot megváltoztathatnál önmagadon, mi lenne az? 

Nem agyalnék olyan dolgokon, amik feleslegesek.  Ezt már annyiszor megfogadtam, hogy nem gondolkodom annyit olyanon, amin más biztos nem gondolkodna. Sajnos túl lelkiismeretes vagyok. El kéne engednem hamar a dolgokat.

19. Mi eddigi életed legnagyobb teljesítménye?

Szerintem az érettségi az kivette az energiáimat.  Betegen végig csinálni a ballagást, az előtte való programokat, majd az érettségit. Szerintem iszonyú nagy teljesítmény volt.

20. Ha létezik halál utáni élet, te miként vagy kiként térnél vissza legszívesebben?

Nehéz kérdés, nem is tudom. Emberként biztosan. 

21. Hol élnél legszívesebben a világon?

A jelenlegi lakhelyemet mindenképp megemlíteném de sok helyen. Spanyolországban tuti, Los Angelesre és New Yorkra  is kíváncsi vagyok, de ami a legnagyobb vágyam Anglia.  Mindenképp kipróbálnám milyen ott az élet.

22. Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Nehéz kérdés.  Az, aki vagyok, amiért vagyok, amim van. Szerintem mindenem értékes, mindenemet tudom értékelni: legyen akár egy apróság vagy egy nagyobb ajándék. De ha egyet kellene mondanom apukám órája, amit mindig a kezén hordott és amit én is nagyon őrzök. 

23. Mit tartasz a legmélyebb gyötrelemnek?

Talán, amikor meghozol egy döntést, de mégsem vagy biztos magadban. Amikor napokig gondolkozol, hogy helyesen döntesz e vagy sem. 

24. Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?

Itthon kuckózni, tvzni, játszani, beszélgetni, teázni. Ez így egyben szerintem. J

25. Mit tartasz a legszembetűnőbb tulajdonságodnak? 

Mindenkivel hamar megtalálom a hangot. Legyen az fiatal, idős, korombeli. Ennek örülök is, mert ezáltal könnyen ismerek meg másokat illetve ők is engem. 

26. Mi az, amit a legnagyobbra értékelsz egy barátodban?

Érdekli, hogy mi van velem, törődik velem, segít, ha rossz a kedvem vagy valami olyan történik amiből tudja, hogy mivel rángasson ki. Együtt, őszintén tud velem örülni. 

27. Kik a kedvenc íróid?

Jókai Mór, Böszörményi Gyula, Nicholas Sparks, Stephane Meyer stb.

28. Ki a kedvenc irodalmi vagy film-béli hősöd?

Ami nagyon megmaradt nekem Schindler a Schindler listája c.filmből. Még gyerekkoromban láttam először, de annyira megmaradt bennem ez a történet sok évvel később is. Ő amennyi emberen segített és megmentette őket a haláltól, példaértékű. De sokan vannak. 

29. Melyik történelmi alak áll hozzád a legközelebb?

Ajaj, pedig én imádom a történelmet, de ez megfogott. Nem is tudom: Sissi biztosan az elsők között van, de valamiért Stuart Mária is szimpatikus ( bár lehet Az uralkodónő c. sorozat miatt) :) 

30. Kik a te valódi, hétköznapi hőseid? 

Mindenki akit ismerek, a párom, a családom, anyukám, mamám, barátaim. A kolleganőim, akik velem együtt nevelik a gyerekeket és segítik elindítani őket az életbe. Akik segítenek másokon a hétköznapokban akár csak apró tettekkel.  

31. Melyek a kedvenc neveid?

Egy név van, ami talán általános korom óta kedvenc, szeretném a fiúnkat is majd így hívni, ez pedig a Kristóf.  A másik Benjamin és a Benedek.  Ez a három név ami nagyon tetszik.  Lány nevekben a Dóri (inkább így, mint Dóra) Júlia, Dorka. :) 

32. Mi az, amitől a legjobban irtózol?

Az undorító bogaraktól: pl büdösbogár, utálom. A méheket is. 

33. Mi az, amit a legjobban sajnálsz a múltadban?

Van egypár.. De talán ami a mai napig gyötör, hogy nem mentem be apukámhoz a kórházba. Azon a héten vasárnapján terveztük anyuval, de vasárnapig nyaraltam. A kórház és unokatesómék is egy városban voltak, de tudjátok van az embernek olyan érzése, hogy menne, de valami mégis visszahúzza. Amikor van egy rossz érzésed... sajnos szombaton éjjel halt meg és nem tudtam tőle elbúcsúzni. Ezt sajnálom a legeslegjobban.. s míg élek talán ezt fogom sajnálni :(  

34. Hogyan szeretnél meghalni?

Gyorsan és úgy, hogy ne érezzek semmit.  Lehetőleg idős koromban. 

35. Mi a mottód?

De vicces, szinte pont ugyanaz, mint Jasmine-nak : Minden okkal történik.
és a Minden csoda három napig tart. 


Szívesen töltöttem ki ezt a tesztet, néha eszembe jutottak olyan dolgok, amiket nem is gondoltam volna. Ha gondoljátok töltsétek ki Ti is :) 

Szép estét Nektek :) 

You May Also Like

0 megjegyzés