#48 ~ Hangolódjunk Karácsonyra 2. - Képeslap

by - december 17, 2017Sziasztok!

Remélem jól telik a hétvége, tartalmasan vagy esetleg pihenéssel :)

Én nagyjából a karácsonyi ajándékokat beszereztem, de még néhány dolog várat magára. Addig is továbbra is hangolódjatok velem az ünnepre.

Mióta elköltöztem otthonról (annak már 5 éve) jobban preferálom a képeslap küldést az ismerősöknek, barátoknak, rokonoknak. Most a következőkben néhány idézettel érkeztem Nektek, hogy ha Ti is hasonlóképp vagyok miket írjatok a képeslap belsejébe, de ha akár saját készítésű kártyát készítetek abba is érdemes lehet írni.


“Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor)

“Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!” (Szilágyi Domokos)

“Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…”
(Ady Endre)

„Szép Tündérország támad föl szívemben, ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ilyenkor decemberben.” (Juhász Gyula)
„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” (Márai Sándor)

„Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.” (Noreen Barman)

"Legyen veled Karácsony Angyala,legyen áldás és ünnep az Ünnep,szeretet simítsa lelkedet,mikor a csengők megcsendülnek. " (Ara Rauch)


"A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem maradt benne a jókívánságokban. Az életre kelt, beléd költözött, és minden nap veled lesz. Nem vagy egyedül. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak." (Csitáry-Hock Tamás)


"Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben. 
A szeretetnek csillagára nézek, 
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, 
Ilyenkor decemberben."
 (Juhász Gyula)


"Te, szép zöld fenyő, 
köszöntünk mi téged! 
Hozz örömet mindnyájunknak 
és boldog új évet!"
(Petneki Jenő)


Persze ezeket a kártyákat magunk is elkészíthetjük, amik szerintem még egyedibbek, még személyre szabottabbak lehetnek. Nos, hogy inspirálódjatok Ti is, meg én is (mert imádok ilyeneket készíteni akár a becsomagolt ajándékra vagy csak úgy külön, ezért itt vagy néhány tipp. 

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI ÉS NÉHÁNY TIPPET ADNI :) 
SZÉP HÉTVÉGÉT ÉS JÓ KÉSZÜLŐDÉST :) XO

You May Also Like

0 megjegyzés

instagram